Bart Van Den Eeckhaut en Chantal Fouwé kronen zich tot Belgisch kampioen Cycling Esports

Het virtuele BK vond plaats in Café Vitesse in Zedelgem. De fietsenwinkel werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een heuse Cycling Esports-arena, waar de supporters en de Red Bull DJ voor de nodige ambiance zorgden. In 6 categorieën werd gestreden voor de Belgische driekleur.

Een week voor het WK Cycling Esports kregen de renners op het virtuele platform Wahoo RGT een heuvelachtig parcours voorgeschoteld rond de meren van Lacs de l’Eau d’Heure. Bij de Heren Elite toonde Sieben Devalckeneer zijn aanvalslust. Op de laatste beklimming van de Petit Pogio wist enkel Bart Van Den Eeckhout aan te klampen. In de sprint trok Bart het laken naar zich toe. Het glooiende parcours zorgde ook bij Dames Elite voor aanvallen. Het was Chantal Fouwé, luid aangemoedigd door de talrijk aanwezige supporters, die solo naar virtuele glorie reed. Ze koos haar moment om de aanval in te zetten en haar concurrentes zagen haar niet meer terug. Ze finishte met een minuut voorsprong op Terry Fremineur, die toch knap tweede werd.

Belgische titels werden ook in de jeugdcategorieën uitgereikt. Daarin wisten Lotte Van Ombergen (Dames U17), Jort Dockx (Heren U17), Lisa Verschuere (Dames Junioren) en Sam Neerinckx (Heren Junioren) als eersten de finishlijn te overschrijden.