Reglement

Het volledig reglement kan je hier downloaden.

HOE ZITTEN DE BELGIAN CYCLING ESPORTS CHAMPIONSHIPS PRECIES IN ELKAAR?

Wie?

FUN-rides zijn gratis en toegankelijk voor iedereen, hiervoor is het bezit van een competitielicentie niet verplicht.

Iedereen met de Belgische nationaliteit en houder van een competitielicentie bij een erkende wielerfederatie kan gratis deelnemen aan de kampioenschappen, evenals houders van een recreantenvergunning bij Cycling Vlaanderen of FCWB met toevoeging van een attest van medische geschiktheid.

Zowel bij de meisjes/vrouwen als bij de jongens/heren zal er gereden worden in de categorieën U17 (geboren in 2007 en 2008), Junior (geboren in 2005 en 2006) en Elite (geboren in 2004 en vroeger).

Wanneer?

De Belgian Cycling eSports Championships voorzien in oktober, november, december en januari een FUN-ride die toegankelijk is voor elke virtuele fietsliefhebber.

De virtuele competitiewedstrijden starten op 20 januari 2023 met de Regionale Kampioenschappen. De beste Vlamingen en Walen plaatsen zich dan voor het Belgisch Kampioenschap dat doorgaat op zondag 12 februari 2023.

Vereiste materialen

De qualifiers en de regionale kampioenschappen worden steeds bij jou thuis op de rollen gereden. Je kan deelnemen met onderstaande rollensystemen:

  • Smart Turbo Trainers
  • Smart Bikes

Voer steeds een spindown kalibratie uit alvorens te starten aan de race zodat het juiste vermogen nauwkeurig gemeten wordt.

Het Belgisch kampioenschap wordt op locatie verreden waar rollen ter beschikking zullen zijn. Je hoeft enkel je racefiets mee te brengen.

Camera

Renners wordt ten zeerste aangeraden hun race te filmen met een webcam of ander apparaat. Door aan de race deel te nemen, gaat de renner ermee akkoord dat zijn/haar video af en toe in de live-uitzending kan worden gebracht. Er zal een link voorzien worden waarmee de renners gemakkelijk verbinding kunnen maken met hun webcam of ander apparaat (Zoom of gelijkaardig).

Prestaties bewijzen

Bij deelname is het verplicht een hartslagmeter te dragen en deze te koppelen met Wahoo RGT. Bij de regionale kampioenschappen worden je gewicht en getrapte wattages nauwlettend in het oog gehouden.

Iedereen die deelneemt aan de regionale kampioenschappen dient vooraf een inweegvideo op te nemen. Als deelnemer kan na de wedstrijd jouw inweegvideo en het serienummer van de gebruikte fietstrainer opgevraagd worden. Als men dat weigert, zal het resultaat geschrapt worden.

Bij het Belgisch kampioenschap worden de renners ter plaatse gewogen en rijden de deelnemers op eenzelfde rollensysteem.

Connectieproblemen
Wij hebben het recht om elke renner te elimineren die geen stabiele verbinding kan behouden met de Wahoo RGT-servers tijdens een wedstrijd.

Prijzen

Het spreekt voor zich dat de winnaars van de 3 kampioenschappen zich de titel mogen toe-eigenen van de officiële Regionale en Belgische kampioenen Cycling Esports 2023. Maar geen Belgisch Kampioen zonder de Belgische driekleur natuurlijk! De winnaars ontvangen in Wahoo RGT ook een officiële driekleur voor hun avatar.

*Enkel renners met een licentie bij Cycling Vlaanderen of la Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles maken kans op de titel van Vlaams of Waals kampioen. Renners met een licentie bij Belgian Cycling kunnen dus niet aan de haal gaan met de Regionale kampioenstrui, maar dienen wel deel te nemen om zich te kunnen kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap Cycling Esports.