Belgian Cycling lanceert nieuw traject naar virtuele roem in 2023

Het Belgian Virtual Cycling Circuit breidt een verlengstuk aan het eerste succesvolle virtuele seizoen. Niet alleen competitieve Belgische renners en renster zullen zich virtueel kunnen uitleven, ook voor recreanten en beginnelingen worden er events voorzien.

De Belgische wielerfederaties Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles slaan dit jaar de handen in elkaar met organisator Flanders Classics voor een tweede seizoen van het Belgian Virtual Cycling Circuit. Via dit Belgisch project willen ze een competitief ecosysteem uitbouwen dat virtuele fietsfanaten een houvast biedt om door te groeien naar de top. Het project wordt ondersteund door esports en gaming agency META.

Iedereen die graag van het virtuele wielrennen wil proeven kan dit seizoen meedoen aan de gloednieuwe FUN-rides. Via het gratis virtuele platform RGT Cycling kunnen deelnemers één keer per maand samen met een bekend lid van Team Belgium zich in groep uitleven op de virtuele wegen.

Kalender

Op het einde van het virtueel wielerseizoen staan de kampioenschappen op het programma, te beginnen met de regionale kampioenschappen op 20 januari. Deze kampioenschappen zullen live te volgen zijn vanop de wielerbeurs Velofollies via een livestream. De 10 beste renners en rensters van deze wedstrijden kwalificeren zich telkens voor het virtueel Belgisch kampioenschap wielrennen. Deze wedstrijd zal in een studio worden betwist op 12 februari.