Voor de eerste fun ride van het seizoen haal je best de virtuele wereldkampioen in jezelf naar boven!

Je kan op zondag 23 oktober in groep het lokale circuit van het WK Wielrennen in Leuven herbeleven. Zo worden de Keizersberg, de Decouxlaan, de Wijnpers en de Sint-Antoniusberg aangedaan, om te eindigen met een licht hellende finish op de Geldenaaksevest. In totaal overwinnen we 272 hoogtemeters over twee rondjes van telkens 15,4km.

Dit is jouw kans om samen met enkele renners van Belgian Cycling te rijden! Vlad Van Mechelen, goed voor een bronzen medaille op het voorbije WK Wielrennen in Australië en een 8ste plaats op het WK in Leuven vorig jaar, is al zeker van de partij. Tijdens deze rit geldt een no drop policy: we laten niemand achter!

Voor onze tweede groepsrit binnen de Belgian Cycling eSports Championships trekken we naar Italië. Welkom bij de Strade Sufferfest!

Zoals de naam al doet vermoeden zal tijdens deze fun ride over de iconische witte gravelwegen van Toscane gereden worden. Op zondag 27 november vormt Pienza het virtuele decor voor een rit doorheen het prachtige Italiaanse platteland.

Strade Sufferfest is er eentje voor elk type renner, maar de puncheurs zullen zich extra kunnen uitleven. Het parcours telt 235 hoogtemeters, verspreid over een afstand van 8,2 km die twee keer afgelegd zal worden. En met recent Belgisch succes in deze Italiaanse klassieker over gravelwegen, zou er wel eens een mooie selectie van Belgian Cycling aan de start kunnen staan!

Overwinteren doen we net zoals de renners dezer dagen: opzoek naar warmere oorden. En ook voor de plaats van onze virtuele hoogtestage gingen we ten rade bij de profs, de derde fun ride van het jaar gaat namelijk door aan de Cap Formentor in Mallorca.

Cap Formentor doet misschien wel een belletje rinkelen, want het staat bekend als de meest iconische route van Mallorca. De route van deze groepsrit start aan Port de Pollenca, loopt langs de bekende vuurtoren en neemt je mee voor een tocht met adembenemend uitzicht.

Vergeet zondag 11 december zeker je klimbenen niet, met 515 hoogtemeters zal het een zware rit worden met een totale afstand van 22 km. Er is een no drop policy, waardoor we toekijken dat niemand achter gelaten wordt. Klim in het gezelschap van enkele renners van Belgian Cycling en trek van in je pain cave op hoogtestage naar Cap Formentor!

Voor de vierde en laatste fun ride van het seizoen trekken we op zondag 8 januari, een week voor het BK Veldrijden, richting de bossen van Kielder Forest waar honderden kilometers aan modderige gravelwegen liggen.

In een setting die het decor van een veldrit zou kunnen vormen, zal er in groep over enkele van de beste Britse gravelwegen gereden worden. In de buurt van het iconische Kielder Castle ligt een parcours van 18 km met 225 hoogtemeters.

Het Mud Festival zal veel, zo niet alle type renners kunnen bekoren, zowel de echte gravel riders als veldrijders, mountainbikers en de klassieke wegrenners. De selectie renners van Belgian Cycling zou wel eens heel gevarieerd kunnen zijn! En ook deze keer geldt er een no drop policy, we laten niemand achter!